Logat kahirupan…

Geus kodratna hirup dina alam saliwat
Nyorang mangsa teu dipenta ti anggalna
Pakupis kalimpud ku karipuh
Ngan keur nu pangedulan bakal karugian
Lolongkrang karipuh jadi alesan
Padahal ramo lengkep sapuluh
Padahal suku panceg ngalengkah
Mapaes maneh ngadiprek nampa pangasih
Lain ngahalangan rejeki nu katampi
Lain iri ku janji-janji nu teu bukti
Geus puguh hirup keur susah
Geus puguh nagara keur payah
Geus waktuna hirup kudu robah
Geura parigelkeun ramo
Geura lengkahkeun suku
Nincak ambalan jauhkeun pancekadan
Ronjatkeun ajen diri ku pangarti
Geura balik kanu hiji
Hiji dzat iwal ti Gusti
Rrejeki moal pahili
Bagja moal paala-ala
Pageuhkeun pancakaki
Someah lain ukur ka diri
Da hirup teu salawasna di luhur
Kudu inget ka handap tempat urang baheula
Rapetkeun barisan dina hiji tujuan
Dinamis ngayonan perkembangan jaman
Nendangan hahalang kamajuan jaman
Eksistensi cicing pananjeur kahirupan

Iklan

Satu Tanggapan

Tinggalkan Balasan

Isikan data di bawah atau klik salah satu ikon untuk log in:

Logo WordPress.com

You are commenting using your WordPress.com account. Logout / Ubah )

Gambar Twitter

You are commenting using your Twitter account. Logout / Ubah )

Foto Facebook

You are commenting using your Facebook account. Logout / Ubah )

Foto Google+

You are commenting using your Google+ account. Logout / Ubah )

Connecting to %s

%d blogger menyukai ini: