Mudik deui minggu kamari…..

Kuningan is the old mountain resort. Hot water pool and old fashion swimming pool. The uniqueness of this pool is swimming among the fish. The water is really clean as it come from the natural fountain. The fish preserve as the local mithology that disturbing the fish would cause a curse.

peta.jpg

Kuningan di waktu langit lenglang, pamandangan endah nu di lataran ku gunung nu ngajunung, ayana di beh baratdaya suku Gunung Ciremay wilayah Jawa Barat. Gunung ieu mangrupikeun gunung api anu istirahat geus 56 taunan, lebet kana katagori status “gunung merapi aktif normal”. Tiap taun ieu gunung teu pernah sepi ti puluhan rebu pendaki.

81.jpg

Di wilayah Kec.Cilimus Wisatawan tiasa salse rineh bari ngaso di objek wisata Sangkanhurip Alami, tempat rekreasi ieu gaduh pamandian cai panas alami nu ngandung yodium. Teu tebih ti eta tempat aya oge hotel nu tiap kamarna difasilitasi ku cai panas, nyaeta di Hotel Grage Sangkan sareng Tirta Sanita anu masi cindek di wewengkon Sangkahurip keneh, malahan aya oge tempat pikeun terapi kabugaran sagala anu namina Sate Par Aqua.

halaman-hotel.jpg cai-panas.jpg

Masi di sabudereun suku Gunung Ciremay, wisatawan tiasa ningali kolam-kolam anu eusina lauk Kancra Bodas, lauk-lauk ieu ayana di objek wisata Kolam Renang Cibulan, Kolam Renang Cibubur sareng Balong Kramat Darmaloka. Katilu lokasi wisata eta gampang pisan dituju ku para wisatawan salian teu paanggang kaliwatan ku jalur jalan raya Cirebon-Ciamis.

waduk-dharma.jpg kancra-bodas.jpg ulin-jeung-lauk.jpg

Khusus pikeun Kolam Renang Cibulan urang tiasa kokojayan sareng lauk-lauk anu lalindeuk anu cai na oge jernih pertos aqua. Wirehing kamonesan ieu teu tiasa kapanggih di tempat sanes. Pikeun barudak murangkalih bakal barungah kenging pagalaman anyar di ieu tempat. Di tempat ieu oge aya 7 mata cai anu jadi mitos masyarakat satempat ngandung nilai-nilai supranatural.

cibulan.jpg cibulan-1.jpg sumur-7.jpg

cbl.jpg

salengkepna di http://www.pbase.com/archiaston/kuningan

Iklan

3 Tanggapan

  1. mipit laukna sakilo mah jang jikan uy…hehe

  2. Ass,,
    perkenalkan saya orang solo,mo tanya ko’ pada kamus bhs sunda g bisa dakses y,,
    sbenere butuh banget,,

  3. coba tanya Mang Google aja kale ya…

Tinggalkan Balasan

Isikan data di bawah atau klik salah satu ikon untuk log in:

Logo WordPress.com

You are commenting using your WordPress.com account. Logout / Ubah )

Gambar Twitter

You are commenting using your Twitter account. Logout / Ubah )

Foto Facebook

You are commenting using your Facebook account. Logout / Ubah )

Foto Google+

You are commenting using your Google+ account. Logout / Ubah )

Connecting to %s

%d blogger menyukai ini: