Mapay Pakasaban…

Wayahna baham anda ka rada manga nya… “aaaa”

Asa waas nyawang masa-masa lawas, basa anyar mangkat ka Jakarta, sadaya warga pada ngarakacak matana, jajap ka jalan aspal pada ngadadahan. Haat ka awak, mangkat ka jakarta kana kandaraan panjang, ngahaja mawa babawaan ngan sa tas ngarah gampang dan aman, maksadna mah ngan hayang ngajaran ngalalana mapay pakasaban, sajabana aya amanat Bapa ngarah ngajang ka alamat baraya… nya alamat Wa Maman rakana Bapa.

Pas datang ka Jakarta, kalah ngaprak-ngaprak alatan tatanya ka sasabaraha jalma nanya-nanya alamatna Wa Maman. Sangsarana mah sangsara ngan wajar lah… pan kakara datang ka Jakartana. Gara-gara lawas tatanya, awak karasa nahnay, nya halabhab, nya lapar hayang dahar, ragamang kana tas alakadalah asa karagragan mas “Pan saya mawa adaharan” alatan laparmah nya kadaharan na tas ka dahar sadaya, asa jagjag kana awak tas daharmah.

Nya alatan tatanya ka sababaraha pangkalan, ka lapak-lapak pasar … alamat Wa Maman karalat, aya na kawasan Gang Mangga, Jalan Angsana Raya. Wakcana mas-mas asal jawa mah “Lapakna palangkakan jalma parah” matak waas hayang ngasaan…., ngan hanjakal taya daya, lantaran Mak saya babasan ka saya “Ka Jakarta mah Jang jangan sakaba-kaba, aya tatak ramana, jangan salah mata, awas ka sasaha, jangan salah nyabak sagala lah” hallah..ha.. ha.. ha.

Saya datang ka alamatna Wa Maman jam 8.00 malam, nyampak Wa Maman, ngadahday nyandar na papan, panangan ngamang-ngamang tatampah alatan kapanasan
“Wa Maman.. damang Wa..?” ragamang panangan nyalam ka panangan Wa Maman.
“Haa? Sapa ya? Wa Maman kalah tatanya.
“Saya Wa… anaknna Bapa Yayan” nama saya Amran
“Saha ? Anakna Bapa Yayan..ya.. ya..saya paham nya baraya nya”.
“Sadaya-daya Wa”.
“Mangkat Jam sabaraha Jang ka Jakarta na..wararas warga sadaya?”
“Jam 8 Wa, sadaya warga, Mak, Bapa wararas Wa “.

Basa saya babasan maksad datang ka Jakarta nanya-nanya masalah pakasaban sagala kaayaan Mak, Bapa dan sajabana, Wa Sa’adah datang tas nganjang ka tatanggana. Wa Sa’adah ngarasa bagja saya datang.
“Jang Wa Sa’adah ngarasa bagja kaanjangan baraya.. nya sa aya-aya Jang ” Wa Sa’adah babasan kalayan nawaran kadaharan. Alatan ngahargaan nya kapaksa saya ngadahar kadaharan pamawa Wa Sa’adah.

Kalayan jasana Wa Maman saya kasampak pakasaban ngajabat kana palayan masyarakat, ngan hanjakal saya can ngarasa bagja sabab saya can walakaya kana jasana Wa Maman.

xx-dwk1.jpg

Iklan

8 Tanggapan

  1. saya ngarasa nahnay ngabacanya,sabab anda adalah baraya saya ,maka saya baca saja halaaaah

  2. Ala kadalah aya baraya yang ngalalana mapay pakasaban ka Nagara Arab nganjang ka saya… ” Bagaimana kabarnya Kang.?”
    Saya bagja Akang nganjang ka saya… saya dalam kaayaan damang-damang saja kang… ha.. ha.. ha..

  3. Asa kasawang basa hayang jalan-jalan ka Pangandaran.
    Pan Kang Awan asal Banjar.
    Basa tanggal dalapan Sawal Kang Awan, Jang Maman, Mang Dadang malah Kang Nana ngahaja nyaba hayang jalan-jalan ka Banjar sarta ka Pangan daran.

    Akang mah kapaksa basa nyaba ka Pangandaran barang bawa sagala, mawa salak dalapan karanjang, bawang salapan wadah, nangka atah, sabrang salayan, malah mah Kang Nana mawa bakakak hayam saga.

    Pan apal nya… jalan ka Pangandaranmah rada rata malahmah Banjar Panganjaran hawana panas. Sapajang jalan padaharan karasa lapar hayang dahar jaba hanaang.

    Mang Dadang aya akal, basa balad-balad Kang Awang hanaang, kalacat kana tangkal kalapa ngala kalapa, malah Jang Maman mah hayang nangka walanda sagala.

    Nya kalacat Jang Maman kana ngala nangka walanda asak. Basa Jang Maman kana tangkal nangka walanda, sabab awakna badag nya ragrag ka handap….

    Bahan Jang Maman calangap kawas cakcak badag…

    Cag ah…..

    wayahna baca nya: http://awan965.wordpress.com/tag/santai-sejanak/

  4. walah walah aya babasan kana a sadaya nya asa waraas… blag..

  5. halaaah … baham saya calangap macana kagak dapat makan bala2. Pada ngajawabna matak kram kana mastaka

  6. Kang Kabayan : Makanya akang jangan aya na kamarnya saja kang, nganjang dan baca catatan-catan saya hallah 🙂

    the70no : nya wayahna kang, tah baham rada mangap, mastaka rada jangar, awak karasa nahnay … kakara maca catatan saya yang “a” sadaya kan? awalna ta mah, sadaya yang maca bakal ngarasa ta mah. Asal jangan sakaba-kaba kang matak bahaya kana awak.

  7. waas mang, baraya yang maca kayanya mangap saja, ngabarabay acay sa asbak, dan kagak dapat ngawalatrakan baham kaya sa acanna, hahahahaha
    sangkaan saya mah, salapan salasa mah bahamna kayanya calawak saja. jalma atah-atah mah jangan baca sajarah anda yah, BAHAYA kana raga ….. :))

    jalma yang maksa hayang maca mah, kapaksa macana na sakata-sakata. ngarah rada katahan acayna. atawa na dada saja macana jangan atra gagarawakan.

  8. Walah aya Akang nganjang …. mangga kang damprak na samak nya, saya-aya lah da sayahmah apa adanya basajan lah kata Kang Kabayan mah.

    Matak jangan sakaba-kaba macana Kang.. pan awalnya saya balaka ka Akang “AWAS KANG.. YANG MAPAY PAKASABAN JANGAN ….. MATAK BAHAYA !” pan saya awar-awar anggalna ka Akang … nya wayahna lah 9 Salasa tah baham nyalawak ha… ha… ha..

Tinggalkan Balasan

Isikan data di bawah atau klik salah satu ikon untuk log in:

Logo WordPress.com

You are commenting using your WordPress.com account. Logout / Ubah )

Gambar Twitter

You are commenting using your Twitter account. Logout / Ubah )

Foto Facebook

You are commenting using your Facebook account. Logout / Ubah )

Foto Google+

You are commenting using your Google+ account. Logout / Ubah )

Connecting to %s

%d blogger menyukai ini: